Спорт

"Левски" се разделя с треньора Николай Костов след края на сезона

От Euronews България Euronews България
Kostow Levski Снимка: БГНЕС

Николай Костов остава треньор на футболния Левски до края на сезона. Това стана ясно от съобщение на официалната страница на "сините". Неговият контракт обаче няма да бъде подновен за следващата кампания. Преди месец собственикът Наско Сираков обяви, че Костов ще подпише нов договор, но ситуацията се промени след серия от загуби. Преди дни треньорът заяви, че "със Сираков са си дали време да решат".

"Левскари,

След проведени разговори със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон в Първа лига.

Като ръководство заставаме твърдо зад Николай Костов в оставащите мачове до края на шампионата, отчитайки позитивите при престоя му на стадион „Георги Аспарухов“ – европейския поход и плейофа в Лигата на конференциите и успешните изходящи трансфери под негово ръководство.

Договорът на Николай Костов няма да бъде продължен, а клубът вече работи по намирането на нов треньор, който да води отбора през следващия сезон." , се казва в съобщението.

Столичният гранд има сигурни четири мача от плейофите на Първа лига, като от клуба се надяват да играят и бараж за класиране в евротурнирите.

60-годишният специалист пое 26-кратните шампиони през миналото лято. До този момент той води отбора в 38 мача във всички турнири, в които Левски записа 19 победи, осем равенства и 11 загуби. В елита на България сините имат 54 точки от 31 мача през кампанията, като изостават на 22 от шампиона Лудогорец и се намират на пета позиция с реален риск да не се класират в Европа. За купата на България, тимът отпадна от Хебър още на осминафиналите през есента, докато в Лига на конференциите "сините" стигнаха до плейоф за груповата фаза, където отпаднаха от немския Гранд Айнтрахт (Франкфурт).